Workshop Live Photoshoot

Inhoud

 • Effect van de hoogte van uw licht op het model
 • Contrast bepalen door uw positie
 • Hard licht vs zacht licht, een praktisch voorbeeld uitgewerkt met lijnen schaduw
 • Verschillende lichtopstellingen
 • Werken met rook
 • Werken met gekleurde gels
 • Werken met meerdere lichten
  • Hoofdlicht
  • Invullicht
  • Scheidingslicht
  • Achtergrondlicht
  • Haarlicht
 • Hoog contrast low key belichting
 • Poseertips
 • Uw eigen vragen worden ook beantwoord en door mij uitgewerkt.

Voor wie?

Voor mensen die de basis van fotografie onder de knie hebben (de belichtingsdriehoek, licht meten, het materiaal kennen, …) en die dit nu in praktijk willen zien.  Mensen die de nuancering van belichting willen leren.

Wat mag je verwachten?

Terwijl de basisworkshop jullie een werkende kennis geeft van licht en het materiaal in de studio, zal deze workshop zich meer focussen op de praktijk.  Ik toon hoe het niet moet en hoe het wel moet.  Waar moet je op letten wanneer je je licht plaatst.  Via een hele reeks praktische voorbeelden die ik uitwerk met mijn model, ga je na deze workshop een veel beter idee krijgen van wat licht is en wat het doet, hoe je er controle over krijgt.

Je mag uiteraard niet verwachten dat je na een workshop van 4 uren een volleerde pro zal zijn.  Mensen denken soms dat fotografie een “truuk” is, dat als ik je laat zien waar de lichten staan, dat je dezelfde foto’s kan nemen.  Het gaat hem niet zozeer over waar je je licht zet, maar waarom je je licht daar zet.  Dat is wat je in deze workshop zal leren.

Software zoals Photoshop en Lightroom worden niet behandeld in deze workshop.  Echter, als daar vragen rond zijn, wil ik die zeker beantwoorden.  Hou er aub ook rekening mee dat u in deze workshop niet zelf met het model zal werken.

Waarom deze cursus en niet een ander?

Iedereen geeft les op zijn manier, ik zeg niet dat mijn cursus beter of slechter is dan een ander.  Ik heb de cursus samengesteld, zoals ik wou dat iemand anders het aan mij jaren geleden zou uitgelegd hebben.   Ik probeer vooral het verschil te maken met duidelijke taal, taal die iedereen kan begrijpen.  Dankzij de kleine groepen, kan ik ook meer werken richting jullie persoonlijke noden en vragen.

Foto’s uit vorige workshops:

DSC_0489-cropped DSC_0556-3 DSC_0600 DSC_0561 DSC_0493-3 DSC_0507-0 DSC_0463 DSC_0534 DSC_0406 DSC_0159 DSC_0149 DSC_0248-2 DSC_0269-2

Hoe schrijf ik me in?

Stuur een mailtje naar info@dennisclaes.be  Vermeld daarin de volgende zaken:

Volledige naam

Adres

Telefoonnummer

Je krijgt daarna een mailtje van mij terug met de betaalgegevens en de algemene voorwaarden.  Jouw plaats is gereserveerd zodra ik de betaling ontvangen heb.

Lees aub ook de Algemene Voorwaarden