Workshop Basis

Inhoud

– Voorstelling van mezelf

– Voorstelling van de deelnemers.

– Theorie rond belichting

– Overlopen van al het materiaal dat er bij komt kijken en praktische voorbeelden met een etalagepop

– Hoe kom ik aan modellen?

– Hoe organiseer ik een shoot?

– Een aantal lichtopstellingen waar je mee kan starten thuis of in de studio

– Vragenronde

Voor wie?

Voor de absolute beginner met een interesse in studiofotografie.  De hobbyist of de iets meer gevorderde die toch eens even “back to basics” wil gaan.  Ik leg alles uit, alsof het de eerste keer is dat je een camera vast neemt.

 

Wat mag je verwachten?

Na deze workshop zullen alle basisconcepten (en zelfs een paar gevorderde concepten) jou bekend zijn.  Je zal een studio kunnen binnenwandelen en je weg vinden tussen al dat materiaal.  Je krijgt ook een idee van het materiaal dat nodig is om een thuisstudio te maken (en dat is veel minder dat je denkt). Je zal na deze cursus ook weten hoe je aan een model geraakt en hoe je er mee omgaat voor, tijdens en na de shoot.

Je mag uiteraard niet verwachten dat je na een workshop van 5 uren een volleerde pro zal zijn.  Ik geef je de tools om jezelf mee te ontwikkelen, ik geef je de start.

Software zoals Photoshop en Lightroom worden niet behandeld in deze workshop.  Echter, als daar vragen rond zijn, wil ik die zeker beantwoorden.

Waarom deze cursus en niet een ander?

Iedereen geeft les op zijn manier, ik zeg niet dat mijn cursus beter of slechter is dan een ander.  Ik heb de cursus samengesteld, zoals ik wou dat iemand anders het aan mij jaren geleden zou uitgelegd hebben.  Er is een zekere hoeveelheid aan theorie bij, daar kan je niet omheen, maar dat wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden die ik live in de studio ga uitvoeren.  Zo blijft het interessant.  Dankzij de kleine groepen, kan ik ook meer werken richting jullie persoonlijke noden en vragen.

 

Hoe schrijf ik me in?

Stuur een mailtje naar info@dennisclaes.be  Vermeld daarin de volgende zaken:

Volledige naam

Adres

Telefoonnummer

Je krijgt daarna een mailtje van mij terug met de betaalgegevens en de algemene voorwaarden.  Jouw plaats is gereserveerd zodra ik de betaling ontvangen heb.

Lees aub ook de Algemene Voorwaarden