Referenties

Julia Lion Hair (Haarstyliste, foto door Marc Van Deun)

13438943_1200030203342978_4737849577836086699_n

Werken met Dennis was een hele eer. Ik ben al lang fan van zijn werk, en was zo blij toen we eindelijk een concept konden vastleggen! Toen we dit eenmaal hadden, was het team in recordtempo samengesteld. Eenmaal op de shoot zag ik Dennis' manier van werken; gericht, professioneel en met volle overgave. Als het aan hem lag, hadden we tot midden in de nacht geshoot denk ik, zo veel ideeën en inspiratie had hij. Zijn respect naar de modellen toe, expertise, creativiteit en gevoel voor humor maakten deze shoot tot een van de besten en leuksten waaraan ik ooit heb meegewerkt, en ik kan niet wachten op een volgende samenwerking!

Tina

TinaDSC_6184-1Waauw, waar moet ik beginnen? Ik kan zeggen dat Dennis een super fotograaf is die iedereen goed op plaat weet vast te leggen. Hij kan foto's maken die ik nooit gedacht had mogelijk te zijn van mezelf. Ik had in het begin een zeer laag zelfbeeld van mezelf en dankzij zijn foto's kreeg ik elke keer weer een beetje meer zelfvertrouwen. Echt bedankt hiervoor Dennis.
Dennis is iemand die vanaf het eerste moment u op u gemak kan laten voelen. Hij laat tussendoor ook foto's zien die volgens hem echt toppertjes zijn en dat is echt leuk.  hij staat ook steeds open voor nieuwe ideeën en probeert graag alles uit. Dennis, bedankt voor alles!


Alexis

AlexisDSC_9521Dennis Claes is een zeer professionele fotograaf die mij zeer op mijn gemak heeft gesteld, ik was zeker nerveus omdat het mijn eerste shoot was, door zijn aanpak ging het direct beter. Hij wist mijn positieve kanten naar boven te brengen en heeft foto's getrokken waarvan ik niet wist dat ik het in me had. Bedankt !! 🙂


Lizanne

DSC_6025Ik heb Dennis zelf benaderd omdat ik de foto's op zijn site heel mooi vind. Toen
ik een mailtje gestuurd had kreeg ik heel snel antwoord en na een paar mails uit
te wisselen was het snel zover. Vanaf de eerste moment voelde ik mij op mijn
gemak. Had eerst wel wat schrik voor het poseren maar omdat de eerste foto's met
een glazen bol waren was het gemakkelijk om mij daaraan "vast te houden" en toen
we bezig waren ging het gewoon vanzelf. Dennis is een heel fijne, grappige kerel
met heel leuke ideeën. Het was de eerste en hopelijk niet de laatste shoot die
we samen doen! 😉


Desiree

Mijn shoot bij Dennis was schitterend! Ik had geen enkele ervaring met
fotoshoots, het was de eerste keer dat ik dit deed en was er wel een beetje bang
voor, maar dat was snel verdwenen. Het naakt poseren op zich, was niet zo
moeilijk voor mij, aangezien ik niet echt problemen heb met mezelf naakt te
tonen aan iemand. Waar ik wel bang voor was, was het poseren zelf, dus in het
begin voelde ik me wel even ongemakkelijk, maar dat is na 5min als sneeuw voor
de zon verdwenen. Dennis is een heel relaxte kerel die echt alles stap voor stap
doet.  Ik kan heel goed begrijpen dat hier veel meisjes schrijven dat ze eerst
heel onzeker waren over zichzelf, en dat dit nu allemaal verbeterd is met de
shoot. Dennis heeft de gave om je positieve punten in de verf te zetten en je
negatieve punten te laten verdwijnen. En dit alles heel laid back en met een
losse sfeer. Ik heb er enorm van genoten 🙂 Keep up the good spirit Dennis!


Tammy

Sensual_DSC_7745onze eerste mail van dennis hebben we donderdag gekregen prikte direct een datum voor bij hem een fotoshoot te mogen doen , maandag was het dan zo ver hellemaal van het west-vlaamse naar het brusselse en mag toch zeggen heb er geen seconde spijt van gehad , we belde aan bij dennis hij deet open met een big smile dat was voor ons al voldoende voor mij op mijn gemak te voelen ,
de eerste shoots waren gekleed en ook super gelukt , tot ik heel relaxt was vind dit een goede werking zo hoe dennis het doet , hij laat je rustig op je gemak komen en dan stapje per stapje verder , ik heb me geen 1 keer ongemakkelijk gevoeld dat het uiteindelijk allemaal van zelf ging voor de foto’s , dennis zegt ook hoe je het beste staat en wat het mooie is aan een lichaam en daar gaat hij mee verder in zijn foto’s.
de fotos zelf zijn super goed gelukt ik ben er heeeel tevreden mee
nog maals dank dennis voor het vertrouwen en de mooie fotos
en gaan elkaar zeker terug zien

Alicia

Sensual_DSC_4186Dennis habe ich im Sommer auf dem Campingplatz kennengelernt. Erst war ich noch abgeneigt gegenüber Nacktfotos, doch das änderte sich später. Es war das erste Shoot in meinem Leben und es hat mir wirklich Spaß gemacht. Ich fühlte mich sofort wohl, zum einen weil das Shooting super aufgebaut war (Reihenfolge der Posen usw.) , zum anderen weil wir viel Spaß hatten und Dennis jedes mal fragte ob ich bereit sei dies oder das zu tun. Das Wichtigste für mich aber war, dass ich nichts tun musste (!!) jedoch alles ausprobieren durfte. Somit empfehle ich JEDEM ein Fotoshoot mit Dennis!!


Anaïs, na haar derde shoot

Sensual_DSC_8556Vroeger vergeleek ik me altijd met het lichaam van andere meisjes.  Was nooit blij met het mijne, ze hadden allemaal een mooie en platte buik, een mooie poep en mooie ronde borsten.  Pffff, had ik dat ook maar.  Had 0% vertrouwen in men eigen en HEEL verlegen en kalm als ik nieuwe mensen leerde kennen.  Maar Dennis heeft er geleidelijk verandering in gebracht.  Had nooit gedacht te durven wat ik nu doe.  FOTOSHOOTS, de droom van vele meisjes.  Alleen durven ze het niet waar te maken omdat hun zelfvertrouwen onder nul staat.  Ik heb het gedurfd en zal er nooit spijt van hebben.  De mensen rondom mij zien dat ik straal, gelukkiger ben en me beter voel in men vel.  Wat brengt dat ze me veel meer complimentjes geven.  Je trekt je niets meer aan dan van de negatieve en belachelijk opmerkingen want je voelt je beter en zelfzekerder.  Laat ze maar doen, dankzij Dennis durf ik met mijn lichaam te pronken.  Wat ze er ook van denken of zeggen, zijt fier over wie je bent.  Het blijven kunstfoto's.  Elk meisje verdient gelukkig te zijn, eens je dees uitstraalt ben je duizend keer mooier.
 
In het begin is het moeilijk maar neem de moed er bij en je zult voelen dat je na een tijdje het diamantje bent die rond loopt.  Je zult deze tekst kunnen aanvullen met jouw ervaringen erover.  Het leren leven met je complexen is het mooiste wat er is.  Ieder meisje is mooi op haar manier.  Neem de moed bij elkaar en haal die Diva uit je, een echte aanrader.
 
Dankzij Dennis ben ik het meisje die ik vandaag ben geworden.

Anaïs, na haar eerste shoot

DSCF4869-2beste Dennis.
Jouw shoots hebben me er echt boven geholpen met men zelf vertrouwen te geven, complexen weg te werken en me goed te voelen in men vel.
In het begin had ik wat bang hoe het ging verlopen ook door men complexen en bedekt naakt had zo veel bang. Maar toen we er aan begonnen vond ik er men draai in. begon ook meer en meer vertrouwen in u te creëeren en zelf een band tussen ons. Ik voelde me een gewoon meisje die geaprecieerd wordt, en die toch gezien mag worden. Zou je willen bedanken om me terug een mooie madam te voelen. Voelde me helemaal op men gemak voelde me totaal niet bekeken. Voel zelf dat het een hobby aan het worden is want het was echt wel leuk, mis het precies een beetje. En nog eens bedankt voor de lekker spaghetti, die kom ik wel nog eens eten hoor. 😀 grtjes.


Sabrina

Sensual_DSCF7450-2Na onze afspraak voor de fotoshoot ben ik een week zenuwachtig geweest. Dit was totaal niet nodig. Dennis is een zeer sociale jongen en gaf me direct het gevoel van vertrouwen. Nooit gedacht dat ik volledig naakt zou gaan. Dennis was rustig en puur professioneel waardoor ik niet verlegen kan zijn. De prachtige artistieke foto's hebben me volledig overtroffen. Bijna ongeloofwaardig dat ik dit ben ... Ik heb altijd twijfels over mezelf gehad. Deze jonge fotograaf heeft m'n twijfels over mezelf die dag weggenomen. Deze dag heeft iets veranderd. Ik heb veel bewondering voor jou Dennis. Fijn je te leren kennen. Greetz Sabrina


Jessie

Sensual_DSCF6294-2Wat een avond, nacht en bijna dag. 🙂 Wat betreft zijn fototalenten ... kan ik enkel maar zeggen WAUW en petje af.  Fantastisch om te zien hoe gedreven je erin bent Dennis! Een hobby hebben die je met hart en ziel uitoefent en daarnaast je resultaten kan koesteren is wonderbaarlijk.  Btw, die spaghetti heb je nog tegoed é 😉  Liefs Jessie en Benny X


Anneke

DSC_1962Liefste dennis,
 
had superveel zenuwen om foto's bij je te laten trekken maar echt je ben een super gast,iemand die weet hoe die je op je gemak kan brengen,heel geduldig en begripvol en ook iemand met boordevol ervaring en ideeen en als je achteraf het resultaat ziet,twijfel je geen seconde meer om terug een fotoshoot bij dennis te laten maken,echt super tevreden merciiiiiiiiiiiiii dennis!!!


Hanne

DSCF2087Toen Dennis me vroeg of ik voor hem eens model wou staan, was ik zowel verbouwereerd als gevleid. Ik zie mezelf helemaal niet als fotomodel en op mijn leeftijd (die ik hier niet ga verklappen - lol - maar ik ben misschien wel dubbel zo oud als sommige modellen) is dat al helemaal geen evidentie. Uit nieuwsgierigheid ben ik naar zijn websites gaan kijken en ik was zeer aangenaam verrast van de prachtige, artistieke foto's. Waarom zou ik het er niet op wagen?
Ik ben ontzettend blij dat ik de stap gezet heb. Dennis is een getalenteerd fotograaf. De sfeer tijdens de shoot was professioneel maar ongedwongen. Hij neemt rustig de tijd en ik voelde me heel erg op mijn gemak. Bovendien weet hij heel goed waar hij mee bezig is. En het belangrijkste van al: ik ben heel gelukkig met de foto's! Een echte "boost" voor je zelfvertrouwen.


Gloria

Sensual_DSCF8876In éen woord
Super !

Bij dennis zijn eerst lach voel je al meteen een warm welkom.
Het was een aangename shoot waar ik me meteen op mn gemak voelde.
Naast de prachtige foto's , zéker ook tijd voor een leuke babbel en wat gelach

Een droom om als model met zo iemand samen te werken
Creatief , Vriendelijk én professioneel


Suzy

DSCF6564-2SUPER fijne ervaring, voelde mij meteen goed bij dennis! Ik heb nooit veel zelfvertrouwen gehad, maar een shoot bij dennis voel je je meteen een stuk beter in je vel. Ik had nooit verwacht dat ik ''zo ver zou durven gaan'' maar het voelde meteen zo vertrouwt & het resultaat mag zeker gezien worden! Dennis is een aanrader, ook voor onervaren modellen, hij zegt hij je best poseert & kijkt enz.. Ook je eigen ideeën inbrengen is geen probleem, hoe meer hoe liever!

Ben super blij met het resultaat en denk dat'k er zondag met valentijn ook ene blij ga maken;)
Dennis, kheb ne super fijne dag gehad dit is zeker voor herhaling vatbaar!


Jessica

DSCF3137Ik heb Dennis leren kennen via internet. Ik was opzoek naar een fotograaf voor mijn eerste fotoshoot en kwam zo bij hem terecht. Ik was direct onder de indruk van de mooie foto's die op zijn site staan. een vriendin van mij "Kelly" was ook onder de indruk en is dan ook meegegaan voor een fotoshoot. De locatie was bij dennis thuis we werden zeer goed ontvangen. omdat dit mijn eerste fotoshoot was, was ik wel redelijk zenuwachtig maar dat was snel voorbij... er is goed gelachen geweest en gebabbeld de sfeer was zeer fijn. En het belangrijkste ik ben super content van de foto's!!


Vera

DSC_3147Ik heb Dennis leren kennen via het werk. Hij vroeg me op een bepaald ogenblik of ik eens zin had in een shoot.
Aangezien ik dat nog nooit gedaan had, had ik toch een beetje een afwachtende houding. Ik heb hem dan ook maar 8 maanden later terug gecontacteerd 🙂

Onze eerste shoot was een kennismaking bij hem thuis. En ik moet zeggen ik heb me geen seconde oncomfortabel heb gevoeld.
Dennis is superprofessioneel. Hij wil vooral dat jij je goed voelt in je vel en dat jij tevreden bent van het resultaat. Alles mag en niets moet.
Ook onze tweede shoot was een succes. Ook al was de locatie iets minder, we hebben ons geamusseerd en getracht er het beste van te maken en dat is ook wel gelukt. We hebben dan ook al shoot nummer drie besproken 🙂

Hij apprecieert ook een creatieve insteek van zijn modellen. Dennis zegt zelf dat mode en poses aangeven zijn minpunt zijn, maar hij staat des te meer open voor suggesties en opbouwende kritiek.

Zeker een aanrader voor mensen die zich een beetje onzeker voelen en zoeken naar die eerste ervaring, maar ook voor de iets meer ervaren modellen kan dit een superleuke ervaring zijn.


Desislava Ivanova

DSC_0618-3I shot with Dennis Claes in April, 2007. For me that was one of the most pleasant shootings I have ever had. Dennis is my youngest photographer but quite promising and progressing quite fast. He behaved professinally, very friendly and made me feel comfortable during all the shooting. As for the outcome of the shooting, it was something that is really worht of. I am a member of www.onemodelplace.com for many years but first time they chose 2 photos of me for the Showcase and the two photos are photos shot by Dennis Claes, that shows enough about his work.